+38 (050) 788-18-68

[email protected]


Топ 3 гітариста і Gibson Les Paul Guitars

Гітарист Les Paul, чиє ім'я згадується в назві гітари, не був єдиним дизайнером Gibson Les Paul guitar, але він приймав участь в розробці дизайну разом з президентом компанії Gibson Тедом Маккарті. Існує досить багато дизайнів і специфікацій різних моделей Les Paul гітари, що стали успішними завдяки відомим музикантам. 

Першим гітаристом безумовно можна назвати Леса Пола (Les Paul).

Lester William Polsfuss жив з 1915 до 2009 року, і в його розквіті років був чудовий шоумен і джаз-гітарист, який також грав у гібридному кантрі під впливом джазу. Хоча Les Paul не був першим людиною, який використовував перезапис в студії, він привернув увагу до техніки гри на гітарі, завдяки своїм великим експериментам, з часом він продовжив інновації в студії запису на магнітній стрічці, поетапними ефектами та мульти записом треків.

Les Paul був величезним шанувальником Джанго Рейнхардта, французького гітариста, і він шукав можливості з Django.  

Les Paul провів 30-40 років в Америці, граючи на акустичних гітарах Gibson, в яких він знаходив все що він би хотів отримати від гітари.

Дікі Беттс (Dickey Betts)

Форрест Річард "Дікі" Беттс (народився 12 грудня, 1943) був одним з двох видатних ведучих гітаристів групи Allman Brothers, і він також був одним з двох видатних співаків тієї ж групи. Дікі Беттс заспівав принаймні половину з найбільш відомих і пам'ятних пісень Allman Brothers, відомих дуже красивими соло, виконаних на Gibson Les Paul Goldtop, яку ще називають "Goldie". Одна з його найвідоміших пісень "Blue Sky" була виконана на гітарі Gibson Les Paul Goldtop. 

Джефф Бек (Jeff Beck) - Майстер електрогітари.

Джефф Бек майстер жанру трансцендирования електричної гітари, він досліджував широкий спектр музичних стилів. Джефф Бек показав всьому світу, що таке творчий джаз - імпровізаційний геній. Він створював абсолютно новаторські шедеври не тільки електричної гітари джаз-ф'южн, але є одним з групи віртуозних геніальних музикантів, які працюють разом і створювюють щось, чим людство повинно пишатися. Джефф Бек грав на гітарі Les Paul від Gibson в Blow By Blow, і це звучить приголомшливо!



Back to list